Formats

Ik ontwerp trainingen en workshops op basis van een aantal formats. Van een half uur tot meerdere dagen of een heel programma, online of offline, het kan allemaal. Ook ben ik in te zetten als spreker, dagvoorzitter of facilitator. Neem contact met me op om te bespreken wat ik voor jou of jouw team kan betekenen. 

De basis van de formats ligt in mijn vier boeken, waarvan ik er drie af heb:

  • En nu jij! (Lekker egoïstisch leuke dingen doen): werken leuker maken, werkgeluk, persoonlijk leiderschap en eigenaarschap
  • En nu echt! (Waarom niet en hoe dan wel): gedrag, effectiviteit, perspectieven, creativiteit, outside the box denken en remmingen doorbreken
  • En nu Agile! (Elke dag een beetje beter): samenwerken, vertrouwen, cultuur en wendbaarheid
  • En nu…? (Hoe word ik een mindful ninja?): gevoel versus verstand, mindfulness en de waarheid

Op basis van de inzichten uit de boeken en mijn kennis en ervaring heb ik een aantal formats voor trainingen, workshops en webinars gemaakt.

Kickstartworkshop

Klik hier voor de infographic.
Je staat aan de vooravond van belangrijke veranderingen. Maar je zoekt de vonk, de kickstart. Het begin.
Met de kickstartworkshop zet ik teams ‘aan’. Wat is het doel? Waar willen we heen? En willen we daar wel heen? Hoe komen we daar? En wat is dan de eerste stap?

In een korte, praktische en energieke workshop gaan de deelnemers aan de slag met vragen als ‘wat zou je willen?’, ‘wat als alles zou kunnen?’ en ‘wat houdt je tegen?’. Deelnemers gaan ‘aan’ en komen in beweging. Op een laagdrempelige manier gaan mensen met elkaar in gesprek over wat zij echt belangrijk vinden. Het nadenken over wat je leuk vindt, wat je trots maakt en waar je heen zou willen als alles kan, inspireert en maakt energie los. Die energie zet ik in om een eerste volgende stap te zetten. 

Lees mijn blog over succesvol worden door je eigen rol te spelen in het heden.

En nu jij! – persoonlijk leiderschap

Werkplezier maakt werken leuker, haalt energie naar boven en leidt tot minder verzuim, meer productiviteit en minder verloop.

‘Geluk’ en ‘succes’ zijn woorden die voor iedereen een andere betekenis hebben. Maar wat is het? En waarom is het zo ongrijpbaar? Wat betekent het voor jou? En is het eigenlijk wel zo ongrijpbaar? Zijn ‘geluk’ en ‘succes’ ongrijpbaar en overkomt het je, of is de praktijk toch anders?

Je staat stil om je eerste stap te zetten. Je gaat jezelf de volgende vragen stellen:

  • Waar sta ik nu?
  • Waar wil ik heen?
  • Hoe kom ik daar dan?
  • Wat houdt me tegen?

Je krijgt praktische tips, definities en modellen. Aan de hand van een zeer praktisch stappenplan gaan we met elkaar aan de slag. Aan het eind van deze bijzondere training/workshop weet je beter wat je wil en hoe je daar dichterbij kunt komen. Bovendien heb je de eerste stappen al gezet en heb je ervaren dat je tot meer in staat bent dan je dacht.

Gebaseerd op mijn boek ‘En nu jij!‘. Lees mijn blog over waarom iedereen mijn training moet volgen.

En nu echt! – gedrag en effectiviteit

Mensen zijn rare dieren. 95% van ons gedrag komt uit ons onderbewuste. We doen dingen op de automatische piloot en laten ons remmen door angsten. We laten ons leiden door de dingen die gebeuren en door invloeden van stofjes als dopamine en cortisol.
Maar we zijn geen dieren. Wij onderscheiden ons van dieren omdat we een bewustzijn hebben. En daarmee kunnen we bewuste keuzes maken die tegen ons onbewuste gedrag in gaan. En daarmee kunnen we veranderen. We kunnen kiezen hoe we naar dingen kijken. We kunnen stappen zetten buiten onze veilige omgeving in het onbekende. We kunnen onze eigen tijd indelen. En we kunnen ons kwetsbaar of assertief opstellen en werken aan ons zelfvertrouwen.

Na deze training/workshops snappen de deelnemers beter waarom ze doen wat ze doen en zijn ze in staat dit bewuster te sturen. Dit leidt tot meer effectief gedrag en dus meer resultaat.

Lees mijn blog over hoe je er voor zorgt dat je de volgende stap zet of kijk hier voor meer informatie over de training.

Gebaseerd op mijn boek ‘En nu echt!‘.

En nu wij – samenwerken en vertrouwen

Waarom doen mensen niet gewoon het goede? Hoe werkt gedrag en hoe zorg je er voor dat ze doen wat de bedoeling is? Niemand wil achteruitgang, een onveilige omgeving of het milieu overmatig belasten. Iedereen wil succes, samenwerken en werkplezier. Maar hoe bereik je dit?
Niemand wil tegenwerken. Koppel drijfveren aan een doel en mensen gaan het goede doen. Het team ís de organisatie. Gaat het team linksaf, stuurt de organisatie naar links. Zo simpel is het. 

Als je van elkaar weet wat de ander drijft, wat de ander echt belangrijk vindt, kun je beter samenwerken. Kan je elkaar de bal toespelen. Door het met elkaar te hebben over de dingen die je echt belangrijk vindt ga je elkaar echt leren kennen. Gebaseerd op de inzichten van ‘En nu jij!’ gaan we op zoek naar drijfveren, doelen en intrinsieke motivatie. Ook gaan we in op remmingen en beperkingen.
Vervolgens focussen we op effectief gedrag en samenwerking. Na deze training is er binnen het team meer vertrouwen, meer wil om samen te werken en meer effectiviteit.

Lees mijn blog over onze natuurlijke neiging om samen te werken, die over het nieuwe normaal of die over de waarheid die niet bestaat.

Outside the box denken

De gebaande paden zijn niet altijd de kortste weg. En de kortste weg is niet altijd de beste weg. Wil je leren buiten bestaande kaders te denken? Creatieve invalshoeken gebruiken om tot innovatieve ideeën te komen? Voorbij je beperkingen denken? In de training ‘Outside the box denken’ ervaar je wat outside the box denken is, hoe je het doet, welke theorie er onder ligt, welke varianten er zijn en waarom je het zou moeten doen. En waarom en wanneer vooral niet. Met praktische oefeningen en heldere theorie ben je na deze training in staat je eigen, unieke oplossingen te bedenken voor zowel alledaagse als meer complexe uitdagingen.

Lees mijn blog over nieuwsgierigheid en outside the box denken.

Beginnen met bloggen

In ‘Beginnen met bloggen’ word je uitgedaagd over je excuses heen te stappen en je expertise, mening of inspiratie om te zetten in een blog. Concrete handvatten met theorie onderbouwd stellen je in staat de workshop uit te lopen met een opzet voor je eerste blog, die je binnen twee weken kunt publiceren. En daar ga ik je bij helpen!