Mijn boeken

Ik pleit voor meer geluk op de werkvloer. Meer de goeie dingen doen. Omdat het leuker is, maar ook omdat het veel beter is voor een organisatie. Ik pleit voor minder gedoe. Meer resultaat. Ik wil weten hoe het werkt. Hoe jij werkt. Hoe ik werk. Hoe wij samenwerken. En hoe en waarom niet. Ik zoek daar antwoorden bij. Daar schrijf ik over in blogs en boeken.

Met mijn blog ben ik in 2010 gestart mijn gedachten op papier te zetten. Hoe meer ik schreef, hoe meer ik bedacht. Hoe meer ik bedacht, hoe meer ik concludeerde. Hoe meer ik concludeerde, hoe meer er patronen ontstonden. Patronen die een verhaal vormden. Een verhaal dat een boek werd. Een boek waar ik vooral zelf veel van leerde. En om mezelf die leerervaring nog eens te gunnen schreef ik een tweede boek. Het eerste boek ‘En nu jij!‘ over wat je nou eigenlijk wil en hoe je daar dichterbij in de buurt kunt komen. Het tweede boek ‘En nu echt!‘ over waarom je niet gewoon doet wat je wil doen, wat je tegenhoudt en hoe je ondanks die rare processen in je hoofd toch stappen kunt zetten.

Op dit moment werk ik aan twee nieuwe verhaallijnen. Het zijn nu nog losse blogs, die uiteindelijk in elkaar zullen vallen en een mooi plaatje gaan vormen. Wanneer, hoe en in welke volgorde weet ik nog niet. Onderweg kan je meelezen. ‘En nu wij!‘ zal mijn eerste twee boeken plaatsen in de context van samenwerken en relaties. Waarom maken we het elkaar zo moeilijk? Waarom werken we elkaar tegen? Op ennuwij.nl vind je de blogs die ik tot nu toe in dit kader schreef en die de basis zullen vormen van dit derde of vierde boek.

Onderweg naar dit boek heb ik besloten de organisatiecontext specifieker te maken en daar de Agile invalshoek aan toe te voegen. Want een boek over organisaties vond ik niet zoveel toevoegen. De reden dat ik mijn werk nu in Agile context doe juist wel. Want waarom zijn thema’s als motivatie, gedrag en samenwerking juist zo belangrijk in Agile organisaties? En wat moet je daar dan mee om relevant te blijven in deze marktomstandigheden. Daarom werk ik nu aan het boek ‘En nu Agile!’ Op ennuagile.nl lees je alvast mee.

De laatste verhaallijn heeft als werktitel ‘En nu…? – Hoe word ik een mindful ninja?’ ‘En nu jij!’ is een praktisch zelfhulpboek. Het raakt motivatie en drijfveren en is her en der filosofisch. Maar vooral gericht op concrete actie. Heel handig als je niet weet waar je moet beginnen. ‘En nu echt!’ is de verdieping, je moet wel een beetje een nerd zijn wil je echt de diepte in gaan en vanuit psychologie, neurologie en biologie willen begrijpen waarom we doen wat we doen. Er zit al veel meer filosofie in. Sterker nog, het gaat juist over het ter discussie stellen van wat je weet. In ‘En nu…?’ ga ik ter discussie stellen wat je voelt. Want ook wat je voelt is een product van wat je weet, denkt en hebt ervaren. En kan zowel een blokkade als een katalysator voor verandering zijn. Hoe zet je dit in en word je de ‘mindful ninja’ die zelfbewust en beheerst stappen kan zetten in de juiste richting? Op mindfulninja.nl lees je de blogs die de basis zullen zijn van dit boek.

Ook voor beweging in je organisatie

Beweging is belangrijker dan ooit. Stilstand betekent niet alleen achteruitgang, maar zelfs ondergang. Je moet gaan bewegen. Het vuur moet terug in de organisatie. Vuur vanuit drijfveren en motivatie. Als mensen in beweging komen beweegt je organisatie. Met mensen die meer durven, en gaan leren en experimenteren worden belemmeringen doorbroken en wordt de organisatie proactief.

Op basis van mijn boeken geef ik maak ik werken leuker met trainingen, workshops en lezingen. Op maakwerkenleuker.nl vind je hier informatie over. Ook werk ik als transformatiecoach. Meer daarover lees je op elkedageenbeetjebeter.nl.

Groeten,

Frank