Als trainer schud ik wakker. Trek ik mensen uit hun comfortabele positie en wijs ik ze op hun verantwoordelijkheid zelf meer uit hun leven te halen.
Na het volgen van deze trainingen of workshops zijn de deelnemers beter in staat regie te nemen over hun eigen leven en meer lol te hebben. De deelnemers komen er achter dat de meeste drempels in hun eigen hoofd zitten en krijgen zowel theorie als praktische handvatten om verdere stappen te zetten, maar ook om juist stil te staan.
Hierdoor ervaren zij dat het eigenlijk heel makkelijk is. Je hoeft het alleen maar te doen. En door het te doen wordt de drempel om het nog eens te doen veel lager. Door blokkades te doorbreken en de juiste instelling te hebben liggen succes en geluk in het verschiet.

Heb je het gevoel dat je er niet alles uit haalt? Of dat je jezelf in de weg zit? Gebruik je het woord ‘eigenlijk’ eigenlijk net wat te vaak? Ben je een ster in het bedenken van excuses en het kiezen van de gemakkelijke weg? Of ben je directeur, manager of HR-manager en wil je je organisatie in beweging krijgen? Neem dan snel contact met me op voor het volgen van een van onderstaande trainingen, of voor het organiseren van een workshop. Ook ben ik in te zetten als spreker, dagvoorzitter of facilitator.

Onlangs heb ik besloten mijn werkzaamheden als trainer, spreker en facilitator uit te voeren via Vaartmakers. Een grote verandering die niks betekent, zo schreef ik in een blog. Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende concepten en de agenda. Voor blogs en boeken ben je Bij Oeben nog steeds aan het juiste adres.

Trainingen en workshops

Op basis van onderstaande onderwerpen en formats geef ik trainingen en workshops. Van een half uur tot meerdere dagen of een heel programma, het kan allemaal. De basis is de vraag hoe je er voor zorgt dat het allemaal gewoon wat leuker wordt. En meer oplevert. Hoe je zelf of als team meer waarde levert door leuke dingen te doen. En door buiten paden te gaan waarvan iedereen dacht dat ze de gebaande paden waren, maar waarvan blijkt dat iedereen maar achter elkaar aan liep.
Het doorbreken van patronen die er alleen maar zijn omdat ze er altijd al waren, zowel binnen de groep als in ieders eigen hoofd is het doel van de training of workshop. Altijd interactief, omdat je leert door te ervaren, niet door te horen.

 • Doelen stellen en doelen bereiken (persoonlijk leiderschap)
 • Remmingen en blokkades
 • Personal branding
 • Persoonlijk effectiviteit (effectief gedrag)
 • (Werk)geluk
 • Persoonlijk leiderschap vanuit organisatieperspectief
 • Trots, cultuur en betrokkenheid

En nu jij! – persoonlijk leiderschap

Er is maar één persoon ter wereld die er voor kan zorgen dat jij je doelen behaalt. Eén persoon die jou gelukkig en succesvol kan maken.

‘Geluk’ en ‘succes’ zijn woorden die voor iedereen een andere betekenis hebben. Maar wat is het? En waarom is het zo ongrijpbaar? Wat betekent het voor jou? En is het eigenlijk wel zo ongrijpbaar? Zijn ‘geluk’ en ‘succes’ ongrijpbaar en overkomt het je, of is de praktijk toch anders?

In deze training sta je een dag stil om je eerste stap te zetten. Je gaat jezelf de volgende vragen stellen:

 • Waar sta ik nu?
 • Waar wil ik heen?
 • Hoe kom ik daar dan?
 • Wat houdt me tegen?

Je krijgt praktische tips, definities en modellen. Aan de hand van een zeer praktisch stappenplan gaan we met elkaar aan de slag. Aan het eind van deze bijzondere training weet je beter wat je wil en hoe je daar dichterbij kunt komen. Bovendien heb je de eerste stappen al gezet en heb je ervaren dat je tot meer in staat bent dan je dacht.

En nu echt! – persoonlijke effectiviteit

Mensen zijn rare dieren. 95% van ons gedrag komt uit ons onderbewuste. We doen dingen op de automatische piloot en laten ons remmen door angsten. We laten ons leiden door de dingen die gebeuren en door invloeden van stofjes als dopamine en cortisol.
Maar we zijn geen dieren. Wij onderscheiden ons van dieren omdat we een bewustzijn hebben. En daarmee kunnen we bewuste keuzes maken die tegen ons onbewuste gedrag in gaan. En daarmee kunnen we veranderen. We kunnen kiezen hoe we naar dingen kijken. We kunnen stappen zetten buiten onze veilige omgeving in het onbekende. We kunnen onze eigen tijd indelen. En we kunnen ons kwetsbaar of assertief opstellen en werken aan ons zelfvertrouwen.

Na deze training snappen de deelnemers beter waarom ze doen wat ze doen en zijn ze in staat dit bewuster te sturen. Dit leidt tot meer effectief gedrag en dus meer resultaat.

En nu wij – samenwerken en vertrouwen

Als je van elkaar weet wat de ander drijft, wat de ander echt belangrijk vindt, kun je beter samenwerken. Kan je elkaar de bal toespelen. Door het met elkaar te hebben over de dingen die je echt belangrijk vindt ga je elkaar echt leren kennen. Gebaseerd op de inzichten van ‘En nu jij!’ gaan we op zoek naar drijfveren, doelen en intrinsieke motivatie. Ook gaan we in op remmingen en beperkingen.
Vervolgens focussen we op effectief gedrag en samenwerking. Na deze training is er binnen het team meer vertrouwen, meer wil om samen te werken en meer effectiviteit.

Effectieve communicatie

Basisbeginsel in communicatie is dat de kwaliteit van communicatie afhangt van de verzender, de ontvanger en de ruis die daar tussen hangt. Wanneer de verzender en de ontvanger de zelfde taal spreken win je al heel wat. Maar wanneer zij zich puur op de boodschap richten en zich minder bezig houden met wat de ander op dat moment denkt van jou komt de boodschap nog veel beter aan. Zelfvertrouwen, assertiviteit en kwetsbaarheid helpen om een boodschap beter over te brengen en ook echt aan te laten komen. Met theorie, interactie en oefeningen ga je hier mee aan de slag.

Help! Heb ik stress?!

Waar eindigt ‘druk zijn’ en begint ‘stress’? Hoe herken je het? En belangrijker: hoe voorkom je het? En wat is ‘druk zijn’ eigenlijk?
In de training ‘Help! Heb ik stress?!’ krijg je handvatten om stresssignalen vroegtijdig te herkennen en ga je op zoek naar de oorzaken ervan om deze in de kiem te smoren. Aan de hand van theorie van onder anderen Stephen Covey, Emile Coué, Eckhart Tolle, Frank Schaper, Tony Crabbe, Patrick van Hees en Peter Taylor leer je meer over de geheimen van een minder gestresst en daardoor gelukkiger leven.

Personal branding

Of je het wil of niet, je bent een merk. Wat je daarmee en daaraan doet, bepaal je zelf. Of je social media gebruikt moet je zelf weten. Wel moet je je realiseren dat alles wat je wel of juist niet doet, impact heeft op het beeld dat anderen van je hebben. Dat beeld kun je beïnvloeden en in je voordeel laten werken. Natuurlijk begint dit bij het beeld dat je wil neerzetten. Want wat wil je eigenlijk dat anderen van je denken? Wat denk je eigenlijk van jezelf? Welke kant wil je op geholpen worden? Als je dat weet kun je aan de slag. Je krijgt tips over je CV en je LinkedIn profiel. Je krijgt directe feedback en handreikingen om het beeld dat anderen van je hebben meer in lijn te brengen met jouw doelen. Want je CV heeft maar één doel: je nieuwe baas er van overtuigen dat jij de beste kandidaat bent.

Outside the box denken

De gebaande paden zijn niet altijd de kortste weg. En de kortste weg is niet altijd de beste weg. Wil je leren buiten bestaande kaders te denken? Creatieve invalshoeken gebruiken om tot innovatieve ideeën te komen? Voorbij je beperkingen denken? In de training ‘Outside the box denken’ ervaar je wat outside the box denken is, hoe je het doet, welke theorie er onder ligt, welke varianten er zijn en waarom je het zou moeten doen. En waarom en wanneer vooral niet. Met praktische oefeningen en heldere theorie ben je na deze training in staat je eigen, unieke oplossingen te bedenken voor zowel alledaagse als meer complexe uitdagingen.

Beginnen met bloggen

In ‘Beginnen met bloggen’ word je uitgedaagd over je excuses heen te stappen en je expertise, mening of inspiratie om te zetten in een blog. Concrete handvatten met theorie onderbouwd stellen je in staat de workshop uit te lopen met een opzet voor je eerste blog, die je binnen twee weken kunt publiceren. En daar ga ik je bij helpen!