Op basis van mijn kennis en ervaring en mijn blogs en boeken geef ik trainingen, lezingen en workshops over gedrag, leiderschap, werkplezier en geluk. Deze heb ik verwerkt tot een aantal formats. Concrete, energieke en inspirerende sessies waarin de actie centraal staat. Van PowerPoint is nog nooit iemand in beweging gekomen. Ik prikkel, ik daag uit en ik activeer. Laagdrempelig, met een dosis humor. Van een half uur tot meerdere dagen of een heel programma, het kan allemaal. Van groepen van vier personen, 50 personen, 100 of 150. En meer als het mag! Het eindigt altijd met een concrete stap. In mijn agenda zie je waar ik allemaal mee bezig ben.

De basis is de vraag hoe je er voor zorgt dat het allemaal gewoon wat leuker wordt. En meer oplevert. Hoe je zelf of als team meer waarde levert door leuke dingen te doen. En door buiten paden te gaan waarvan iedereen dacht dat ze de gebaande paden waren, maar waarvan blijkt dat iedereen maar achter elkaar aan liep.
Het doorbreken van patronen die er alleen maar zijn omdat ze er altijd al waren, zowel binnen de groep als in ieders eigen hoofd is het doel.

Als trainer schud ik wakker. Trek ik mensen uit hun comfortabele positie en wijs ik ze op hun verantwoordelijkheid zelf meer uit hun leven en hun werk te halen.
Na het volgen van mijn trainingen of workshops zijn de deelnemers beter in staat regie te nemen en meer lol te hebben. De deelnemers komen er achter dat de meeste drempels in hun eigen hoofd zitten en krijgen zowel theorie als praktische handvatten om verdere stappen te zetten, maar ook om juist stil te staan.
Hierdoor ervaren zij dat het eigenlijk heel makkelijk is. Je hoeft het alleen maar te doen. En door het te doen wordt de drempel om het nog eens te doen veel lager. Door blokkades te doorbreken en de juiste instelling te hebben liggen succes en geluk in het verschiet.

Trainingen najaar 2019

Neem contact met me op voor het organiseren van een training of workshop. Ook ben ik in te zetten als spreker of dagvoorzitter en werk ik als consultant. Bekijk hier de formats, kijk eens in mijn agenda of lees verder over wat ik voor jouw organisatie kan betekenen om duurzame verandering te bereiken door elke dag een beetje beter te worden.

28 februari 2019: Kennissessie ‘En nu echt! – Waarom niet en hoe dan wel?’ bij de Rabobank OBT Academy (Utrecht, 90 deelnemers)
23 april 2018: Workshop ‘(Werk)geluk en persoonlijk leiderschap‘ van Younglink (Groningen, 160 deelnemers)
13 juni 2017: Spreker bij het vitaliteitsontbijt van Fitste Bedrijf van Den Haag (bekijk hier de aftermovie) (Den Haag, 20 deelnemers)
27 maart 2018: Workshop ‘Change management: Zijn er verschillen tussen verandertrajecten bij organisaties en individuen?’ van YoungSVB en JongOrdina (Nieuwegein, 60 deelnemers)
Training ‘En nu jij!’
13 september 2018: BMD Academy veiligheid en gedrag (Nijmegen, 22 deelnemers)
13 juni 2017: Spreker op het Seminar van de Best Practice User Group Nederland in de Jaarbeurs, ronde 2, sessie 7 (Utrecht, 60 deelnemers)
25 maart 2019: Kennissessie ‘En nu echt! – Waarom niet en hoe dan wel?’ bij de Rabobank OBT Academy (Utrecht) (wegens succes op herhaling, 35 deelnemers)
21 mei 2019: Workshop ‘En nu echt! – Hoe krijg je ze mee?’ op het WIN event (Lage Vuursche, 25 deelnemers)
3 december 2017: Masterclass Werkplezier voor het MT van een detacheerder van technisch specialisten (onderdeel van een MD-programma) (Utrecht, 10 deelnemers)
21 maart 2017, 21 maart: Open training ‘En nu jij!’ (Hilversum, 6 deelnemers)
13 juni 2017: Spreker bij het vitaliteitsontbijt van Fitste Bedrijf van Den Haag (bekijk hier de aftermovie) (Den Haag, 20 deelnemers)
29 augustus 2018: Kennissessie ‘Je kan niet zelf sturen als je niet weet welke kant je op wil’ (reprise), Best Practice User Group Nederland (Utrecht, 30 deelnemers)
13 juni 2017: Spreker op het Seminar van de Best Practice User Group Nederland in de Jaarbeurs, ronde 2, sessie 7 (Utrecht, 60 deelnemers)
6 juni 2018: Gastcollege over veiligheidsbewustzijn op de Avans Hogeschool (Den Bosch, 10 deelnemers)
1 oktober 2018: Gastcollege ‘It’s your turn! – Stand still and take a step forward‘ tijdens de Careers Week van de Rijksuniversiteit Groningen (impressie, 35 deelnemers)
4 september 2017: Workshop ‘En nu jij!’ voor Ronde Tafel (Amersfoort, 8 deelnemers)