Elke dag een beetje beter!

Organisatieverandering heeft niks meer te maken met meerjarenplannen en strategische heroriëntaties. Verandering is constant.

Ik breng organisaties in beweging door mensen te activeren, doelen scherp te stellen en problemen op te lossen. Beweging in organisaties is geen project, het is een mindset. Een mindset van dingen elke dag een beetje beter doen.
Als dingen beter gedaan moeten worden, moeten ze anders dan gisteren. Dingen anders doen vereist een gedragsverandering. Mensen hebben hun eigen paradigma’s, angsten en drijfveren. Hier ga ik mee aan het werk. Ik ontwikkel mensen en teams en maak werken leuker.

Er zijn twee belangrijke randvoorwaarden voor succesvolle verandering. Ten eerste moet de visie helder zijn. Waar gaan we heen? En waarom? Specifiek, open en concreet. De visie moet bovendien aansprekend zijn. What’s in it for me?
Daarnaast moet het huis op orde zijn. De juiste mensen met de juiste competenties, een organisatiestructuur die past bij de veranderdoelstelling, processen die ondersteunen en middelen (ICT, werkplekken, etc) die faciliteren.

Elke dag een beetje beter worden betekent op een andere manier gaan samenwerken. Daar kan een gemeenschappelijke taal met bijbehorende rituelen bij horen, zoals een Agile framework. Maar voor mij gaat het over werkelijk wendbaar zijn. Reageren op veranderingen. Veranderingen initiëren. Origineel zijn. Samenwerken in plaats van tegenwerken. Jezelf ontwikkelen. Individueel verder komen en daarmee samen verder komen. En niet even, maar duurzaam. De verandering verankerd in de organisatie. Of: veranderen verankerd in de organisatie.

Elke dag een beetje beter betekent ook elke dag een beetje resultaat. Elke dag een beetje resultaat betekent elke dag een goed gevoel. Dat is waar ik in geloof. Met het onderzoek dat ik heb gedaan voor mijn tweede boek heb ik ontdekt hoe verandering werkt bij mij mensen. Deze kennis zet ik in. Samen met het belang van geluk op de werkvloer, waar ik in mijn eerste boek een handleiding voor heb gemaakt. Mensen die aangesproken worden op hun drijfveren komen in beweging. Daar komt energie vrij.

Of er nu Agile, Scrum of SAFe gewerkt wordt, of dat er Lean Six Sigma of JBF toegepast wordt maakt mij niet zo heel veel uit. Of er nu meer winst, minder verloop, meer veiligheid, meer duurzaamheid of een kortere doorlooptijd gerealiseerd moet worden ook niet. Mij gaat het er om dat de mensen in beweging komen. Dat is wat ik kan realiseren. Dat doe ik in vier stappen:

  1. Het doel verkopen
  2. Energie losmaken
  3. Teams ontwikkelen
  4. Elke dag een beetje beter

Lees hier meer over de vier stappen.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met me op! Meer over mij lees je in mijn CV.

In mijn boek ‘En nu Agile!’ dat ik aan het schrijven ben zal ik mijn kennis gaan bundelen. Nu bestaat dit enkel nog in blogs die je kunt lezen op ennuagile.nl. Hieronder vind je daar een selectie van.