Elke dag een beetje beter!

Organisatieverandering heeft niks meer te maken met meerjarenplannen en strategische heroriëntaties. Verandering is constant.

Ik help organisaties duurzaam te veranderen door te bouwen aan een cultuur van samenwerking en vertrouwen, een cultuur van trots en betrokkenheid. Waar het niet gaat over alles helemaal anders doen, maar de dingen elke dag een beetje beter te doen. Als dingen beter gedaan moeten worden, moeten ze anders dan gisteren. Dingen anders doen vereist een gedragsverandering. Mensen hebben hun eigen paradigma’s, angsten en drijfveren. Hier ga ik mee aan het werk. Ik ontwikkel mensen en teams en maak werken leuker. Dat doe ik ook als trainer.

Elke dag een beetje beter worden betekent op een andere manier gaan samenwerken. Daar kan een gemeenschappelijke taal met bijbehorende rituelen bij horen, zoals een Agile framework. Maar voor mij gaat het over werkelijk wendbaar zijn. Reageren op veranderingen. Veranderingen initiëren. Origineel zijn. Samenwerken in plaats van tegenwerken. Jezelf ontwikkelen. Individueel verder komen en daarmee samen verder komen. En niet even, maar duurzaam. De verandering verankerd in de organisatie. Of: veranderen verankerd in de organisatie.

Elke dag een beetje beter betekent ook elke dag een beetje resultaat. Elke dag een beetje resultaat betekent elke dag een goed gevoel. Dat is waar ik in geloof. Met het onderzoek dat ik heb gedaan voor mijn tweede boek heb ik ontdekt hoe verandering werkt bij mij mensen. Deze kennis zet ik in. Samen met het belang van geluk op de werkvloer, waar ik in mijn eerste boek een handleiding voor heb gemaakt. Mensen die aangesproken worden op hun drijfveren komen in beweging. Daar komt energie vrij.

Of er nu Agile, Scrum of SAFe gewerkt wordt, of dat er Lean Six Sigma of JBF toegepast wordt maakt mij niet zo heel veel uit. Of er nu meer winst, minder verloop, meer veiligheid, meer duurzaamheid of een kortere doorlooptijd gerealiseerd moet worden ook niet. Mij gaat het er om dat de mensen in beweging komen. Dat is wat ik kan realiseren. Dat doe ik in vier stappen:

  1. Het doel verkopen
  2. Energie losmaken
  3. Teams ontwikkelen
  4. Elke dag een beetje beter

Lees hier meer over de vier stappen.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met me op!

In mijn boek ‘En nu Agile!’ dat ik aan het schrijven ben zal ik mijn kennis gaan bundelen. Nu bestaat dit enkel nog in blogs die je kunt lezen op ennuagile.nl. Hieronder vind je daar een selectie van.