Als patroon in teamontwikkeling en persoonlijk leiderschap activeer, inspireer en ontwikkel ik teams en mensen. Ik ontwikkel trainingen, workshops, webinars en programma’s. Ik sta voor duurzame verandering in gedrag en organisaties. Na mijn interventies zijn de deelnemers geactiveerd en geïnspireerd en staan zij in de ontwikkelstand.

Wat doe ik?

➢ Mensen in beweging brengen
➢ Hun drijfveren laten ontdekken
➢ Wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid
➢ Laten ervaren hoe gedragsverandering werkt

Dit doe ik door te activeren en te inspireren. Motiverend, confronterend en met humor.

Organisatieverandering is gedragsverandering

Ik breng organisaties in beweging door mensen te activeren, doelen scherp te stellen en problemen op te lossen. Beweging in organisaties is geen project, het is een mindset. Een mindset van dingen elke dag een beetje beter doen.
Als dingen beter gedaan moeten worden, moeten ze anders dan gisteren. Dingen anders doen vereist een gedragsverandering. Mensen hebben hun eigen paradigma’s, angsten en drijfveren. Hier ga ik mee aan het werk.

Veranderen betekent anders doen

Elke dag een beetje beter worden betekent op een andere manier gaan samenwerken. Daar kan een gemeenschappelijke taal met bijbehorende rituelen bij horen, zoals een Agile framework. Maar voor mij gaat het over werkelijk wendbaar zijn. Reageren op veranderingen. Veranderingen initiëren. Origineel zijn. Samenwerken in plaats van tegenwerken. Jezelf ontwikkelen. Individueel verder komen en daarmee samen verder komen. En niet even, maar duurzaam. De verandering verankerd in de organisatie. Of: veranderen verankerd in de organisatie.

Vier stappen

Mij gaat het er om dat de mensen in beweging komen. Dat is wat ik kan realiseren. Dat doe ik in vier stappen:

  1. Het doel verkopen
  2. Energie losmaken
  3. Teams ontwikkelen
  4. Elke dag een beetje beter

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met me op via mail of stuur me direct een appje via de button rechtsonderin je scherm.

In mijn derde boek ‘En nu Agile!’ heb ik mijn kennis op het gebied van organisatieverandering en teamontwikkeling gebundeld, in de context van Agile.