Blog

Over de vraag wat ik heb gestudeerd

“Maar wat heb jij gestudeerd dan?”, vroeg ze na mijn introductie en mijn vlammende betoog over wat ik doe, over mijn boeken en over mijn werk. Alsof je dit op school leert. Dat is nou net het probleem. Vanuit die gedachte richtte de Britse filosoof en schrijver Alain de Botton in 2008 The School of Life op. “Filosofen, kunstenaars, schrijvers en wetenschappers leren ons bewust te worden van thema’s waar je op school geen les in kreeg”, staat op de website te lezen. “Het meeste wat we dagelijks bedenken, is al eens bedacht. En vaak een stuk beter. Bijna drieduizend jaar intellectuele ontwikkeling biedt ons een schat aan heldere ideeën voor het dagelijks leven.” Dat is waar ik al mijn ‘wijsheid’ ook vandaan heb. Veel lezen, kijken, ervaren, praten, experimenteren, trainen, getraind worden, onderzoeken, schrijven, werken… and repeat. Hoe relevant is die vraag wat ik heb gestudeerd en hoe belangrijk zijn de keuzes die je daarna maakt? Graag neem ik je mee in mijn verhaal, omdat ik geloof dat verschillende perspectieven je op andere gedachten kunnen brengen. En je uit ieder verhaal dingen kunt halen die voor jou relevant zijn.  Lees verder Over de vraag wat ik heb gestudeerd

Over mijn moeizame relatie met de waarheid

“Je moet gewoon je hart volgen!” Ik krijg die zin nooit met goed fatsoen uit mijn mond. Ik ben het er namelijk niet mee eens. Want wat nou als je inderdaad je baan opzegt en je kan het dak boven het hoofd van jou en je gezin niet meer betalen? In het diepe springen is niet handig als je niet blijkt te kunnen zwemmen. Levensgevaarlijk zelfs. Maar op de kant blijven staren naar het heldere water terwijl iedereen de grootste lol heeft in de eindeloze blauwe zee brengt je ook niet verder. Ik pleit wel voor ‘leuke dingen doen’. Maar wat bepaalt ‘leuk’ dan? Komt dat ook uit je hart?

Je hart zit tussen je oren, legde ik begin dit jaar uit.  Het is een van de stemmetjes die je vertellen wat je moet doen. Of juist niet.
Ik stel graag ‘de waarheid’ ter discussie. In een blog had ik het over hoe verschillende versies van de waarheid leiden tot allerlei toestanden in organisaties en hoe leuk ik het vind de verschillende waarheden dichter bij elkaar te brengen.
Ondertussen maak ik in mijn eigen hoofd dezelfde denkfouten als iedereen. Ik vind ook dat ik gelijk heb. Ik zie de wereld op mijn manier. Zoals iedereen zijn eigen versie van de waarheid heeft. Lees verder Over mijn moeizame relatie met de waarheid

Over hoe ik geen held ben (maar je je wel aan me mag optrekken)

In mijn trainingen vraag ik deelnemers soms hun definitie van succes op te schrijven en iemand te kiezen die zij succesvol vinden. Het hebben van een rolmodel kan je helpen om keuzes te maken en je zelfvertrouwen een boost te geven.
Het komt wel eens voor dat ze mij dan kiezen. Mijn ego maakt een dansje. Natuurlijk goed voor mijn zelfvertrouwen. Maar daar is de training niet voor. Meestal leg ik dan uit dat ik echt niet zo briljant ben. Ik doe niks wat zij niet ook kunnen. Ik ben nergens uniek in. Lees verder Over hoe ik geen held ben (maar je je wel aan me mag optrekken)

Over volhouden

Je angsten zijn onzin, je overtuigingen zijn onzin, hoe je denkt dat anderen je zien is onzin, de kaders (de box) zijn onzin, zelfs de werkelijkheid is onzin. Accepteer de dingen hoe ze zijn als ze zijn gebeurd. Maar accepteer nooit dat ze zo moeten blijven. Accepteer jezelf hoe je bent, maar accepteer niet dat je morgen ook nog zo moet zijn. Al helemaal niet ‘omdat je altijd zo bent geweest’. Je hebt het altijd zo gedaan, maar dat zegt niets over hoe je het morgen gaat doen. Nu is het zoals het is, maar het hoeft niet zo te blijven. Alles is onzin, dus je kan alles zelf inkleuren. Werktijden, hiërarchie, dresscodes, relaties, conventies, normen, waarden, allemaal onzin. Jij mag bepalen hoe het is.

Het gaat niet makkelijk zijn. Want ondanks dat het allemaal onzin is, je gaat jezelf tegenkomen. En jezelf tegenwerken. Je remmingen, angsten en overtuigingen bestaan niet, maar ze zijn er toch. Door de regie te nemen, stappen te zetten, zelf te bepalen hoe je naar dingen kijkt, creatief te zijn, jezelf te herprogrammeren en slim gebruik te maken van je eigen kunnen kan je het. Echt. Lees verder Over volhouden

Over lef

Stel: je wil het helemaal anders gaan doen. Je bent er klaar mee. Het roer moet om. Het roer gaat om! Dat betekent dat je wat moet gaan doen. Je hebt een richting, een plan en je bent uitgeslapen. Aan de slag! Maar dat is zo makkelijk nog niet.

Je angsten, je remmende factoren, de randen van je comfort zone, ze gaan je allemaal tegenhouden. Het water waar de ijsberg van McClelland in dobbert is troebel. Dat wat zich onder water afspeelt is moeilijk te zien. Hoe dieper je onder water gaat, hoe spannender het wordt. De afgelopen weken heb ik het gehad over jezelf kennen, over zelfvertrouwen, assertiviteit en kwetsbaarheid. Over eerlijk en authentiek zijn. Dat is allemaal hartstikke eng. En dus blokkeert het. Je moet dingen doen die niet leuk zijn. Om dan uiteindelijk al die leuke dingen te kunnen gaan doen die ik je in mijn eerste boek beloofd had. Met die fijne ondertitel: ‘Lekker egoïstisch leuke dingen doen’. Nou, laat dat ‘lekker’ maar weg. Lees verder Over lef

Over kwetsbaar en eerlijk zijn

De kaders die je jezelf stelt bepalen de stappen die je zet. Om verder te komen zal je de grenzen van je comfort zone, je remmende factoren moeten overwinnen. De weg ligt bezaaid met drempels, er zijn verleidelijke zijwegen en de weg is slecht verlicht. Maar jij wil je eigen weg volgen. Naast assertiviteit en zelfvertrouwen is er een derde gedragskenmerk dat je in zal moeten zetten: kwetsbaarheid. Lees verder Over kwetsbaar en eerlijk zijn

Over de waarheid die niet bestaat

Een quote die veel gebruik is ‘De waarheid? Die bestaat niet!’ Ik geloof dat er veel meer kan dan wat we denken. En ik geloof dat we de wereld allemaal bekijken door onze eigen gekleurde bril. Op basis van onze kennis, ervaringen en opvoeding. Ondertussen zijn we allemaal ontzettend overtuigd van ons eigen gelijk. Ieders ego verdedigt zichzelf en doet ons denken dat wijzelf en alleen wijzelf de wijsheid in pacht hebben.

Dit zorgt voor een hoop gedoe op de werkvloer. Precies dezelfde situatie wordt door ons allemaal op geheel eigen wijze gezien en ervaren. Zo kon het gebeuren dat een manager en zijn teamleiders mijlenver uit elkaar gedreven waren terwijl beide ‘kampen’ alleen maar het beste voor de afdeling wilden. In een ander team heerste de waan van de dag en werd er nooit gepraat over hoe het beter kon.

Verwachtingen

In beide teams werd er vooral heel hard gewerkt. De productie, de waan van de dag, de klant, geld verdienen, allemaal heel belangrijk. Maar even stil staan en eens aan de ander vragen wat hij nou eigenlijk bedoelde? “Nee, geen tijd voor, we moeten door. We kunnen deze opdracht niet laten liggen!” Ondertussen stapelen frustraties zich op. Omdat verwachtingen niet uitgesproken worden kunnen ze ook niet worden waargemaakt. “Ja, maar het is nou toch wel een keer duidelijk wat je moet doen? Je werkt hier nu tien maanden! Ik verwacht van iemand met jouw salaris wel meer hoor.” Maar wat die verwachting dan is?

Dialoog

Het afgelopen jaar heb ik verschillende teams mogen begeleiden. Een kloof tussen het hoger management en het middenkader, vaak veroorzaakt door een strategie die onvoldoende helder is. Een team waarin onvoldoende samengewerkt wordt, waar vaak een gebrek aan vertrouwen is. Of een ondernemer of directeur die energie mist in zijn team, wat kan duiden op een gebrek aan aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en autonomie. Daarnaast krijgen we vragen voor de ontwikkeling van leiderschapsvaardigheden, het identificeren en wegnemen van belemmeringen in de operatie en het opzetten van structuren voor communicatie en feedback. Het opzetten van een eenvoudige overlegstructuur neemt vaak al veel onduidelijkheid weg. Even uit de operatie, even zitten en elkaar in de ogen kijken. De meest simpele dingen leiden vaak tot de meest complexe conflicten en zijn op te lossen door er vijf minuten met elkaar over te praten.

Dat praten wordt gemakkelijker als je van elkaar weet wat de gedragsvoorkeur van de ander is. Is iemand van de feiten, van de utopische droombeelden, van de mensen en de harmonie of van de resultaten? En daaronder: welke eigenschappen maken dat dit gedrag naar boven komt in bepaalde situaties?
Wij starten onze programma’s daarom altijd met de inzet van Lumina Spark. Het belangrijkste onderscheid van deze tool ten opzichte van andere kleurenmodellen is dat het afstapt van het hokjesdenken. Mensen ‘zijn’ niet blauw of geel of rood, maar vertonen bepaald gedrag in bepaalde situaties.

Door dit van jezelf en van elkaar te weten wordt de dialoog geopend. We hebben het in onze workshops ook altijd over perspectieven. En over ‘de waarheid’. Zelf gebruik ik altijd de simpele situatie ‘het regent’. Laatst kwam ik ergens binnen en opende met de oerhollandse “Wat een weer hè?” Het regende, het was grauw, koud en guur. “Ja,” zei hij, “ik hou daar altijd wel van. Ik word daar altijd een beetje melancholisch van. Lekker.” Ik moest lachen.

Aannames

De meeste mensen zien hiernaast een witte driehoek. En meestal roept iemand even later: “Pacman!” Tijdens een sessie een paar weken terug had ik voor het eerst iemand die er kazen in zag. Is allemaal waar. En ook allemaal niet.

Dit doen we allemaal elke dag de hele dag. We vullen van alles in. We doen allemaal aannames. En denken dat andere mensen dat op dezelfde manier doen.

Denk niet voor de ander

We denken dat andere mensen allemaal dingen denken. Terwijl we niet telepathisch begaafd zijn. Tenminste, dat is mijn overtuiging. We passen ons gedrag aan op basis van wat we denken dat andere mensen denken. En dus doen we dingen toch maar niet. Of juist wel, tot ergernis van de ander.

Praat met elkaar en bedenk dat wat jij denkt dat de ander denkt alleen maar in jouw hoofd bestaat. Stel zaken ter discussie, verplaats je in de ander en stel simpel de vraag of dat wat jij denkt klopt.

Wil je ook eens verder praten? Stuur me een mailtje.

Groeten,

Frank

Over het inzetten van je zelfvertrouwen

De afgelopen weken heb ik je verteld wat zelfvertrouwen is, hoe je het opbouwt en hoe je het verdedigt. Tijd om je zelfvertrouwen in te gaan zetten. Voor jezelf en voor anderen.

Je wil af van mensen die ten koste van jou, of achter je rug om van je profiteren. Andersom is het juist goed om een voorbeeld voor anderen te zijn. Zoals jij ook helden en rolmodellen hebt, kan jij dat ook voor iemand anders zijn. Laat anderen zich aan jou optrekken door je ervaringen te delen. Daar heeft niet alleen die ander wat aan, ook zal je jezelf beter voelen. Omdat je iemand geholpen hebt en omdat je je trots voelt. Je krijgt een shot serotonine. Je doet ertoe.
Net als dat je jezelf niet kleiner moet maken dan anderen, moet je je ook niet groter maken dan anderen. Het spelen van de ‘verhevene’ is hartstikke ingewikkeld, kost je energie en je wordt uiteindelijk ongelukkiger van. Zet anderen niet in je schaduw, maar zet ze juist in het zonnetje. Wees een held voor anderen. Deel je kennis. Sta niet boven anderen maar trek anderen mee omhoog. Dat geeft jou zelfvertrouwen. Het delen van geluk maakt gelukkiger. Maak je arena zo groot mogelijk en help anderen die van hen ook uit te bouwen. Geef mensen zelfvertrouwen. Of ze het aannemen is hun eigen zaak, maar jij kunt de eerste stap zetten. Lees verder Over het inzetten van je zelfvertrouwen

Over het verdedigen van je zelfvertrouwen

Je bent zelf verantwoordelijk voor je zelfvertrouwen. Je kunt het zelf opbouwen. Dat betekent niet dat anderen en je omgeving geen invloed kunnen uitoefenen op je zelfvertrouwen. Je moet je zelfvertrouwen actief verdedigen. En daar geef ik je graag een paar tips voor.

Er gebeurt van alles dat er invloed op kan hebben. Jij kunt bepalen in hoeverre dat ook werkelijk het geval is. Jij bepaalt wat je doet met iemand die iets negatiefs over je zegt. Haal je je schouders op en denk je “Laat maar lullen”, of laat jezelf van slag brengen en accepteer je dat deze uitspraak een deuk in je zelfvertrouwen veroorzaakt? Je onderbewuste neemt alles voor waarheid aan, dus ook de uitspraak van iemand die zegt dat je iets niet kan of niet goed gedaan hebt. Daar moet je hard tegenin gaan. Maak van andermans oordeel geen waarheid. Kritiek hoort bij het leven. Sta altijd open voor kritiek van anderen, maar weet dat die kritiek een specifieke mening van iemand is. Die kan je afwijzen of accepteren. Jij bepaalt welke kritiek voor jou belangrijk is, en welke niet. Lees verder Over het verdedigen van je zelfvertrouwen

Over hoe gedeelde smart vermenigvuldigt

Leusden Jazz

Zondag was ik in Theater De Tuin in Leusden bij de voorstelling ‘Kleine Louis‘, ter ere van ‘Leusden Jazz’. In deze voorstelling werd door mee te doen, voor te doen, te luisteren en te horen het ontstaan van de jazz, via mars en dixie uitgelegd langs de lijn van het leven van de kleine Louis. Door invloeden van slavernij, beperking, werk op plantages, vrijheid en samenwerking ontstond uiteindelijk de jazz. Het begon bij de blues, de melancholische muziek die door de slaven in Amerika werd bedacht om zich te kunnen uiten, om hun gevoel te delen. Alle misère komt voorbij in de blues. Natuurlijk ongeluk in de liefde, maar ook eenzaamheid en onderdrukking. En dan vooral de dagelijkse gevolgen daarvan. Het idee dat gedeelde smart halve smart is lijkt eraan ten grondslag te liggen. Maar is het niet net als met geluk? Geluk vermenigvuldigt zich door het te delen. Lees verder Over hoe gedeelde smart vermenigvuldigt